Böyen Beng – Perle CD

200 kr

Böyen Beng – Perle CD

1 på lager

Beskrivelse

Bøyen beng – Perle (album anmeldelse)

Så er de tilbake, igjen og svært mange takk for det. Bøyen beng er av de ytterst få som etterlater seg et musikalsk vakum hver gang de har pauser (har jo blitt noen) men like sikkert som cupfinalen og romjula kommer de tilbake og av og til kommer det plater ut av det.

Perle er bandets siste album og for å ha sagt det så tydelig som overhode mulig, dette er en perle. I det villnisset av plater som kommer ut i Norge i dag er det lett å bli blasert og overse både sølv og gull. Ut av dette villnisset kommer Perle og er en befrielse i sin «ektehet». Her er verbale knock outer fra den siden av samfunnet som regjeringen forlengst har prøvd å glemme, servert på en måte som burde appellere til de aller fleste som liker folkpønk slik bare Bøyen beng kan servere den. Der de kunne gå seg litt fast i slagordtekster har de blitt rundere i kantene og der låtene kunne bli litt vel mye pønk med stor Ø, så har de nå variert lydbildet mye mere.

Musikalsk er dette heldigvis fortsatt rotekte gammalpønk, med klare preferanser til folkemusikk. Ikke rart når bandet består av fele, vokal, gitar, bass og trommer og høres nettopp slik ut. De fleste låtene er litt uptempo med noen rolige stunder innimellom. Men dette er ingen hardcore pønk plate så uptempo tar ikke pusten fra andre enn kols pasienter, likefullt svinger det slik at alle med rockefoten trygt plassert utenfor rekkevidden av høstens obligatoriske benbrudd, kjenner foten gå i takt med låtene. På toppen av alt er lyden på albumet svært bra.

Perle er en plate som gir det smektende lydkløe på innerøret, som du ikke kan få nok av. Bandet har aldri hørtes mer selvsikkert ut, og for et knipe låter de har dratt opp. Etter alle disse årene har de lært seg noen knep, men det som imponerer mest er viljen til å leke med egne låter og tekster. Det smitter over på lytteren og gjør at Perle fort kan bli en av årets klassikere. For alle oss som liker låter med tekster som er egne poetiske verk, innpakket i musikk som er komponert med hardtslående hjerter og gjerne med litt trøkk, så er Perle et obligatorisk kjøp. Med denne platen vinner de tilbake alle frafallende fans og finner noen nye. Dette er rett og slett en sjelden fryd å få lov til å omtale. Perle er garantert ett av de 5 beste rock albumene som er kommet ut i år og burde derfor finnes i enhver platesamling. Herved anbefalt.

Kilde: musikk fra norge

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Böyen Beng – Perle CD”