XTRM – Krig i Oslo`s gater – Jan Kallevik (pocket)

150 kr

Jan Kallevik (f. 1967) er utdannet sosionom og arbeider som miljøterapeut innen rus og psykiatri. «XTREM» er hans debut.

5 på lager

Beskrivelse

Vi er i Oslo tidlig på 1990-tallet. Nynazister marsjerer i gatene og roper «Sieg Heil». Blitzhuset blir forsøkt bombet flere ganger, og liv står i fare. Opprørt over utryggheten danner en gruppe unge gutter, en antirasistisk- skinheadgjeng, SHARP, for å stanse nynazistenes voldshandlinger. Inspirert av den opprinnelige skinheadkulturen, med røtter i 1960-tallets Jamaica og arbeiderklassen i Storbritannia, tar gutta alle midler i bruk – også vold – for å holde nynazistene borte. Men livet som skinhead er nådeløst, og snart oppdager Kalle, en av gruppens sentrale figurer, at han ikke lenger har kontroll.

Denne boken gir et enestående innblikk i et miljø som bare er kjent fra tabloide overskrifter. Til tonene av rasende punkgitarer, sløye skatoner og eggende dubrytmer får vi førstehåndskildringer av det blodige slaget i Brumunddal mot Arne Myrdal, lederen for Folkeaksjonen mot innvandring (FMI), av husokkupasjoner, smørsyreangrep mot SHELL, et topphemmelig møte ansikt til ansikt med den drapsdømte Johnny Olsen – og ikke minst historien om en ung mann på jakt etter identitet, vennskap og kjærlighet.

«XTRM» er skrevet i samarbeid med Haakon Larsen «… en bok for de som er interessert i samtidshistorie, kampen mot nynazismen og skinheadkulturen.»
Marius Wulfsberg, Dagbladet

«En minst like viktig årsak til at dette er en leseverdig bok, er Kalleviks glitrende skildringer av det anarkistiske alternativmiljøet i Oslo på 1990-tallet. (¿) Fortellingens høye grad av troverdighet hviler på fortellerens ærlige utlevering av seg selv.»
Sten Inge Jørgensen, VG (terningkast 5)

«Kalleviks beretning er et viktig dokument. Han viser at langt inn i vår nære fortid har media og politikere bevisst unnlatt å se virkeligheten i øynene og bidratt til at andre mennesker og miljøer blir begativt framstilt med de konsekvenser det får.»
Kjell Moe, Kulturspeilet

«Boken er et knallhardt tidsdokument fra byens underside på 90-tallet, med trefninger og tystere, men også kameratskap og kjærlighet til musikken. Kallevik forteller sin historie så blod og tenner skvetter – dette er ikke for sarte lesere. Men for oss som vanket på steder som Sky Grill, Blue Monk, Sub Pub, Blitz m.m., er «XTRM» essensiell lesning.»
Harald Fossberg, Aftenposten

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “XTRM – Krig i Oslo`s gater – Jan Kallevik (pocket)”